Voda Malih Divova
DROPS projekt udruge Tatavaka - i otok Zlarin u misiji očuvanja i poštovanja vode
Autor: Mario Gregov

18.02.2024.

DROPS projekt udruge Tatavaka - i otok Zlarin u misiji očuvanja i poštovanja vode

Nakon projekta Otok bez plastike, koji je visoko postavio ljestvicu uspjeha za druge projekte u održivosti, ali i pokazao primjerom i primjenom što može napraviti udružena motivacija, Zlarin donosi i projekt DROPS

U sklopu projekta DROPS – Design And Re-engagement of Public Water Sources on The Island of Zlarin udruga Tatavaka je provela transdisciplinarnu radionicu Kuda teče? koja se održala od 4. do 8. listopada 2023. na otoku Zlarinu. Tijekom radionice polaznici su imali priliku sudjelovati u edukativnim šetnjama o vegetaciji i tradicionalnoj gradnji Zlarina, stručnim predavanjima o urbanizmu, bioraznolikosti i kulturnom krajoliku.

Revalorizacija vodnih sustava i vodnog sliva na otoku kroz uključenost zajednice je glavni cilj projekta. Razmjena znanja svih uključenih, i lokalnih stanovnika i sudionika iz različitih područja (arhitektura, geografija, biologija, antropologija i dr.) kroz interakciju tijekom radionica i predavanja je ključ uspjeha ovakvih susreta. Teme radionica se izvrsno nadovezuju na temu u žarištu koje je i Voda Malih Divova - vodni resursi i njihova budućnost.

S uzbuđenjem iščekujemo daljnje aktivnosti Udruge Tatavaka planirane za 2024. godinu na otoku Zlarinu.

Popratite najave projekta na:
Tatavaka Facebook