Voda Malih Divova
H2LO Festival
Autor: Udruga Na Maloj Loži

19.02.2024.

H2LO - festival posvećen vodi u Šibeniku

U vremenu kada su nam sve pogodnosti udobnog načina života lako dostupne, bitno je ne zaboraviti povijest i vremena kada su bili potrebni veliki napori da sam se kao zajednici osigura pristup tim pogodnostima. Voda i struja su naši osnovni pokretači svakodnevnog života. Vodu dobijamo jednim okretanjem slavine, a struju samo laganim pritiskom na prekidač.

Šibenik je svoju prvu zdravu pitku vodu izravno s izvora dobio 12. svibnja 1879. godine iz česme Rodićevac na Maloj loži. To je bio prijelomni događaj u povijesti grada i zaslužuje svoje obilježavanje. Upravo je to cilj festivala H2LO koji se održava u Šibeniku svakog svibnja, a kojeg organizira Udruga Na Maloj Loži, u suorganizaciji i partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Šibenika. 

Tijekom održavanja festivala organiziraju se brojne radionice za djecu i odrasle, akcije čišćenja, panel rasprave, kvizovi znanja, edukativne vođene ture te drugi bogati kulturan, edukativan i zabavan sadržaj.

Cilj događanja je obilježavanje ovog važnog povijesnog trenutka, ali i uključivanje kako lokalne tako i šire zajednice u projekt te kontinuirano podizanje razine svijesti o odgovornom ponašanju prema vodi i okolini u kojoj živimo.


Više informacija potražite na internet stranici https://h2lo.com.hr/