Voda Malih Divova
Održan 64. Međunarodni dječji festival Šibenik

18.06.2024.

64. Međunarodni dječji festival Šibenik

Šibenikom se već vijore zastavice koje najavljuju skori početak legendarne manifestacije poznate nadaleko van granica naše države

Ovogodišnje izdanje 64. Međunarodnog dječjeg festivala je iznova šibenske ulice, kazalište, perivoje i mnoge druge prostore pretvorilo u dječji svijet gdje umjetnost dolazi svojoj najdražoj publici: djeci i mladima. Šibenik je opet postao pozornica na kojoj nastupaju mašta i snovi, i gdje sve postaje moguće.

Festival trajanja od 22. lipnja do 6. srpnja, je i ove godine donio preko 50 raznovrsnih radionica, oko 200 različitih programa, uz potporu više od 2000 sudionika. Svečano otvorenje festivala je započelo lutkarskom operom za djecu Ero s onoga svijeta u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka.

Ovogodišnje izdanje je popraćeno vizualnim rješenjem na kojem dijete, "nježni div" kit i ptice lete prema gradu Šibeniku iznad kojeg je vatromet i čeka ih početak najbolje dvotjedne avanture, domaće autorice Celle Anite Celić.

Međunarodni dječji festival


Međunarodni dječji festival je nesumnjiva posebnost hrvatske kulture i zaštitni znak grada Šibenika te je u svijetu već afirmiran kao jedinstvena hrvatska kulturna manifestacija. Festival je prvi put održan 1958. godine, kao realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se ubrzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja.

S obzirom na dugovječnost ove manifestacije, ali i s obzirom na orijentaciju prema djeci cijelog svijeta, ovaj festival je prilika da se organizacijom nastupa, radionica i susreta omogući da mnoge pozitivne inicijative dođu do svoje publike na jednom mjestu te da se time uvede pozitivna promjena u naša društva, i to od malih nogu.

Nošeni upravo tom idejom, Voda Malih Divova je upriličila druženje visokog DIVa s djecom i srednjoškolcima grada. Poljanom i gradom su prošetali transparenti s prigodnim porukama očuvanja vode, mjerila se visina srednjoškolaca, učilo se o vodi, o njoj razgovaralo, a i točilo s javne špine prigodno označene kao špine otkud teku priče Vode Malih Divova.

 
 

Više informaciju o festivalu: mdf-sibenik.com

Raspored programa

GALERIJA FOTOGRAFIJA s DIVOM Vode Malih Divova;
autorica: Miranda Trklja, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije