Voda Malih Divova

Priče koje drže vodu

ŠTO ZNAČI VODA MALIH DIVOVA

PROMIJENIMO NAVIKE I PROMIJENIT ĆEMO SVIJET

Što znači Voda Malih Divova

Voda Malih Divova je inicijativa koja ima za cilj započeti promjenu ponašanja na našem području te učiniti ga prepoznatljivim upravo po zdravom podneblju i čistoj vodi iz kojeg su stasale generacije malih divova. 

REGISTAR DIVOVA

Zar nije DIVno biti DIV

Registar divova

Možda si i ti jedna od šibenskih beba koja je rođena s preko 4 kg porođajne težine? Javi nam se popunjavanjem formulara za Registar Malih Divova. 

UJEDINJENI U PROMJENI

ŠIBENSKI UGOSTITELJI

Ujedinjeni u promjeni

Diljem Šibensko-kninske županije će se razvojem ovog projekta postaviti prepoznatljive ploče punionica vode. Saznajte što to podrazumijeva te kako su naši lokalni divova pokazali veliko srce i uključili u jedinstvenu inicijativu promocije pitke vode i dizanja svijesti o važnosti očuvanja lokalnih resursa.

IMAMO NAJVIŠE SREDNJOŠKOLCE U EUROPI

NAŠI PRETEKLI NIZOZEMCE, I TU NIJE KRAJ!

Imamo najviše srednjoškolce u Europi

Visina se, pogotovo kod muškaraca uvijek smatrala dobrom fizičkom odlikom, a nepobitno je da naše podneblje obiluje osobama natprosječne visine. No, jeste li ikada razmišljali kako to da baš u našoj zemlji biti visok i nije neka rijetkost?

KRŠNI I STASITI ŠIBENČANI

Engleski putopisci 19. stoljeća fascinirani domaćima

Kršni i stasiti Šibenčani

Kroz 19. stoljeće našu su obalu počeli otkrivati strani putopisci, mahom iz Engleske. Šibensko-kninska županija, putnicima i putopiscima je bila posebno privlačna. U ta davna vremena turizam se baš i nije spominjao, no putnika ni tada nije nedostajalo, a pravi razlog da se neki kraj obiđe, uostalom, kao i danas, bila je vrijedna spomenička baština i neokrnjena i začudna priroda. 

ŠIBENSKE BEBE NAJVEĆE U EUROPI, DRUGE U SVIJETU

Vrijedna istraživanja šibenskih liječnika

Šibenske bebe najveće u Europi, druge u svijetu

Veličina šibenskih beba je još 80-ih godina prošlog stoljeća zaintrigirala struku, pa su tako 90-ih počela egzaktna mjerenja i praćenja ovog fenomena, koji se u medicini naziva makrosomnom djecom (djeca teža od 4 kilograma pri rođenju). 

OVO NIJE SAMO VODA

NEKA PRIČA POTEČE

Ovo nije samo voda

Ako ste uskoro u našoj županiji, potražite prepoznatljivu ploču s oznakom „Punionica vode“ / „Refill stanica“ kraj ulaza u ugostiteljske objekte te znajte da ćete u ovom objektu biti posluženi besplatnom pitkom vodom, a na šanku ste dobrodošli zamoliti nadopunu svoje višekratne boce.  Kroz mrežu punionica pitke vode u našoj županiji nikad nećeš ostati žedan.